Kogelstiftpaumelle 89x125mm - RVS - SKG*** - DR 1/3

per stuk met ronde hoeken

Kogelstiftpaumelle 89x125mm - RVS - SKG*** - DR 1/3
Kogelstiftpaumelle 89x125mm - RVS - SKG*** - DR 1/3
16.95 *Prijs is inclusief 21% btw
Artikelnummer19-26-13389125RO
4 scharnieren per deur is SKG*** klasse 3
3 scharnieren per deur is SKG** klasse 2

Draagkracht met 3 scharnieren is 70kg
Draagkracht met 4 scharnieren is 90kg
Met deze RVS Kogelstiftpaumelle SKG***® kunnen buitendeuren al met 4 paumelles conform het SKG***®-keurmerk worden afgehangen. Maar ook deursituaties waar geen SKG keurmerk vereist is kunnen met dit model kogelstiftpaumelle worden afgehangen. De kogelstiftpaumelle is uitermate goed bestand tegen corrosie door het RVS materiaal. Naast het ontbreken van de dievenpen, zorgt de mooi afgewerkte knoop in combinatie met de geborstelde RVS finish voor een esthetische verbetering van de RVS kogelstiftpaumelles. Een model dat gezien mag worden op uw deur of raam!

Technische info
Dit design kogelstiftpaumelle voldoet zonder dievenpen aan de strenge SKG***® eisen. De knoop van het scharnierblad is aan de boven- en onderzijde volledig afgesloten. Hierdoor is het onmogelijk om de knoop met geweld af te rollen wat deze kogelstiftpaumelle zeer inbraakwerend maakt. In de oude situatie was de knoop van onze veiligheidspaumelles afgesloten met een dop. Theoretisch kunnen deze "gemakkelijker" afgerold worden en is een dievenpen noodzakelijk tegen het lichten van de deur.

De RVS Kogelstiftpaumelles SKG***® is gemaakt van het materiaal RVS. Als finishing is het oppervlak van de paumelle geborsteld. Hierdoor heeft de paumelle een matte uitstraling. Roestvaststaal (RVS), in de volksmond ook wel roestvrijstaal genoemd, is volgens de Amerikaanse norm conform AISI 304 (18% chroom 8% nikkel). Het heeft een hoge corrosieweerstand, is onderhoudsvriendelijk en is niet-magnetisch. Zoals gezegd kan dit materiaal zeer goed tegen roestvorming. Beoordelingsrichtlijn BRL 3104:15-04-2016
Deze kogelstiftpaumelle heeft de beproevingsmethode uit de BRL 3104 met gemak doorstaan. Een deur kan al met 4 paumelles conform het SKG***® keurmerk worden afgehangen. Bij andere SKG***® gekeurde scharnieren en paumelles is de eis gesteld dat er tenminste 5 stuks toegepast moeten worden om het keurmerk te handhaven (conform AE 3104).
Tijdsbesparing door montagegemak. Naast dat er minder paumelles gemonteerd kunnen worden voor het SKG***® afhangen van een deur is het ook niet meer nodig om een uitsparing te maken voor de dievenpen. Dit model kogelstiftpaumelle is dan ook gemakkelijker te monteren en bespaart kostbare montagetijd!